DESPRE TERMOGRAFIERE

Termografierea in infrarosu este afisarea vizuala a energiei emise, transmise si reflectate de un obiect.

Termografierea cu infrarosu a anvelopei cladirilor este cea mai avansata si moderna tehnologie de diagnosticare nedestructibila a structurii cladirilor, a starii izolatiilor, a scurgerilor de aer, a infiltarii apei in acoperisuri si pereti, a scurgerilor tevilor de apa din pereti si verificare a instalatiilor de incalzire si aer conditionat. Identificarea pierderilor de energie sunt evidentiate clar si explicit prin imagini digitale si termograme pentru ca sa poti localiza si repara DOAR acolo unde este necesar, fara sa ghicesti unde este problema, si sa fira sa fi  pacalit de firmele de reparatii prin umflarea nejustificata a devizelor.

Termografia masoara energia emisa de diferite materiale pe lungimea de unda corespunzatoare spectrului electromagnetic in infrarosu. Caldura o putem simti prin radiatia unei surse dar nu o putem vedea  din cauza lungimii de unda invizibile ochiului liber.  Imaginile inregistrate de echipamentul de termoviziune in infrarosu sunt preluate atat sub format digital cat si prin termograme. In infrarosu, sunt vizibile cele mai mici diferente de temparaturi pentru a putea permite inspectorului vizionarea anomaliilor din structura imobilelor.

Aceste imagini ajuta auditorul sa identifice izolatiile lipsa sau necorespunzatoare, infiltrarile de apa, izolatiile umede, mucegaiurile existente sau cele care urmeaza sa se produca.
O inspectie termografica se efectueaza din interior sau din exteriorul cladirii depinzand de conditiile atmosferice, temperatura, presiune atmosferica, vant si umiditate relativa. Auditorul va decide care este este cea mai buna metoda de analiza in functie de factorii de mai sus. Scanarea interioara este cea mai des intalnita deoarece aerul cald care iese din cladire nu are intotdeauna o traiectorie dreapta direct prin pereti. Pierderile de caldura ale peretilor exteriori pot fi cauzate si de alte zone din interiorul peretilor.