Intrebari Frecvente

Ce reprezinta culorile din imaginile termografice?

faq1Orice material emite energie termica dar noi nu o putem vedea cu ochiul liber. O putem simti sub forma de caldura. Camerele in infrarosu produc imagini colorate, fiecare culoare fiind corespunzatoare unei anumite temperaturi. Diferentele de temperaturi sunt inregistrate sub forma de imagini radiometrice si diferentele de temperaturi intre anumite suprafete reprezinta anomalii care vor fi interpretate de catre persoanele pregatite special in domeniul termografierii. In general, culorile deschise reprezinta temperaturi mai mari (zone calde) si culorile mai inchise temperaturile mai mici (zone reci).

Cum sunt reprezentate infiltrarile de apa?

faq1Infiltrarile de apa nu se pot vedea cu ochiul liber dar pot fi usor identificate cu camerele in infrarosu deoarece umiditatea atrage dupa sine schimbarea temperaturii. Zonele umede vor fi reprezentate in imaginile termografice ca si zone mai reci decat zonele adiacente uscate datorita racirii evaporative a suprafetei umede si deoarece absorbtia umiditatii creste masa termica.

De ce ar trebui ca proprietar de spatiu commercial sau birouri sa apelati la serviciile termografiere Dr House?

Ca si proprietar de imobil sau de spatiu commercial sau birouri cu siguranta doriti sa va protejati investitia si sa urmariti periodic degradarea izolatiilor peretilor, a usilor si geamurilor precum si eventualele infiltrari de apa care ar putea cauza condens respective igrasie. Dr House va fi pentru dumneavoastra un “caine de paza” pentru a preantampina pierderile de energie care pot afecta facturile dumneavoastra. Nu va mai trebui sa presupuneti, veti sti cu exactitate si din timp eventualele probleme a anvelopei imobilului.

Pe unde poate patrunde apa in imobil?

Apa poate patrunde in imobil prin acoperis prin articulatii, cosuri de fum, streasini si alte defecte din neatentia muncitorilor din timpul contructiei. Apa mai poate intra prin zone cu infiltrari de aer, apa patrunde in izolatii, izolatia se umezeste si se mareste conductia acestuia micsorand considerabil capacitatea de izolare pentru care a fost proiectat. De exemplu doar 4% umiditate in izolatie scade cu 70% performanta acesteia.

Igrasia, datorita infiltrarilor de apa se produce frecvent la usi si ferestre datorita instalarii si izolarii necorespunzatoare. De cele mai multe ori, daca sunt detectate la timp, aceste probleme se pot remedia si indeparta de la cauza producerii acestora prin folosirea camerei in infrarosu.

Ce fel de aparat se foloseste in cadrul inspectiilor?

Folosim camera de termografiere profesionale, de ultima generatie si rezolutie mare, FLIR E60Bx si aparat professional de masurare a umiditatii si punctului de roua, special proiectate pentru inspectii cladiri.

Ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de serviciile noastre?

Simplu. Sunati la nr de contact de pe site.Vom consemna problemele pe care le aveti sau doriti sa le aflati in legatura cu imobilul sau spatial comercial in care va desfasurati activitatea si veti fi programat pentru o inspectie cu camera de termoviziune in infrarosu.

Ce inspectam?

Prin inspectia in infrarosu la client verificam:

  • Acoperisul
  • Podul sau mansarda
  • Interiorul casei sau a spatiului comercial
  • Exteriorul casei sau a spatiului comercial
  • Pivnita
  • Garajul
  • Geamurile si usile

Ce primiti dupa o inspectie in infrarosu?

Dupa inspectia imobilului dvs veti primi personal sau prin email, in 24 ore, un raport complet care contine poze digitale si radiometrice cu zonele problematice, explicatii detailate ale problemelor detectate si dupa caz sugestii si solutii de remediere.